Bakat
Gokväll ;)
Har haft fullt upp ikväll, har bakat kladdig brownie med kokostäcke.

Det här behövs för ca 30 st:
200 g smör
5 ägg
6 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3,5 dl vetemjöl
Glasyr:
1 påse kokosflingor (200 g)
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl grädde
75 g smör
1. Smält smöret. Vispa sedan ägg och socker poröst. Rör sedan ner vaniljsocker, kakao och salt. Blanda sist i mjölet och smöret, vispa tills det blir en jämn smet.
2. Bred ut kakan jämnt i en smord långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter i 175 grader.
3. Gör glasyren medans kakan är i ugnen. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och rör om tills smöret har smält och bildat en jämn smet. Låt det sedan koka upp och sjuda ett tag.
4. När kakan varit i 15 minuter ta ut den och bred glasyren jämnt över hela kakan. Låt den sedan grädda i ugnen i 10-15 minuter. Tills glasyren har fått en gyllenbrun färg.
Låt kakan kallna innan den skärs och packeteras. Godast att käka kall!
( Tack Maja för receptet. Hennes blogg heter musmaja.blogg.se )
Har haft fullt upp ikväll, har bakat kladdig brownie med kokostäcke.

Det här behövs för ca 30 st:
200 g smör
5 ägg
6 dl socker
3 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
3,5 dl vetemjöl
Glasyr:
1 påse kokosflingor (200 g)
1 dl ljus sirap
2 dl socker
1,5 dl grädde
75 g smör
1. Smält smöret. Vispa sedan ägg och socker poröst. Rör sedan ner vaniljsocker, kakao och salt. Blanda sist i mjölet och smöret, vispa tills det blir en jämn smet.
2. Bred ut kakan jämnt i en smord långpanna. Grädda i nedre delen av ugnen i 15 minuter i 175 grader.
3. Gör glasyren medans kakan är i ugnen. Blanda alla ingredienser till glasyren i en kastrull. Sätt plattan på medelvärme och rör om tills smöret har smält och bildat en jämn smet. Låt det sedan koka upp och sjuda ett tag.
4. När kakan varit i 15 minuter ta ut den och bred glasyren jämnt över hela kakan. Låt den sedan grädda i ugnen i 10-15 minuter. Tills glasyren har fått en gyllenbrun färg.
Låt kakan kallna innan den skärs och packeteras. Godast att käka kall!
( Tack Maja för receptet. Hennes blogg heter musmaja.blogg.se )
Kommentarer
Trackback