8 bra tips för bättre sömn...


1 Vårda ditt sovrum.
Skön säng, tyst, mörkt och svalt i sovrummet. Använd öronproppar eller sovmask om det behövs. Använd sängen bara till sömn (eller sex). Inte äta, arbeta eller se på teve där.

2 Varva ner i tid. Börja göra lugna, sköna saker minst en timme innan du går och lägger dig. Läs eller se på teve till exempel. Känn efter vad som funkar för dig. Du kanske blir uppvarvad av en viss sorts dataspel, men avslappnad av en annan sort. Ta ett varmt bad, lyssna på sövande musik, lös ett korsord - det finns många sätt.

3 Avslappning. Det finns flera metoder att aktivt slappna av, bland annat yoga, mindfulness och andra meditationstekniker. CD-skivor med instruktioner finns att köpa bland annat på apoteket.

4 Ät lagom.  Det kan vara svårt att somna både för mätt och för hungrig. Lättsmält kolhydratrik mat somnar man lättare av. Till exempel klassikern varm mjölk med honung. Banan är också bra.

5 Motionera. Bra kondition gör att man sover bättre. Fysiskt aktiva människor har sällan sömnproblem. Men hård träning sent på kvällen kan göra det svårt att somna. Bättre att träna lågintensivt på dagen.

6 Rätt ljus vid rätt tid. Se till att få dagsljus, helst på morgonen och tidigt på dagen. Det är bra för dygnsrytmen. För kvällsmänniskor är det sär-skilt viktigt med ljus på morgonen, för morgonmänniskor kan det vara viktigare med ljus mitt på dagen. Ljuset är bäst utomhus. Vanlig innebelysning räcker inte. Särskilda dagsljuslampor är ett alternativ för den som inte kan gå ut.

7 Ha regelbundna sovtider, så gott det går.

8 Om du vaknar på natten:
Ligg inte kvar för länge om du inte kan somna om. Bättre att gå in i ett annat rum och göra något tråkigt och monotont tills du blir sömnig igen. Men tänd så lite lampor som möjligt, ljuset gör dig piggare.

Källa: http://www.ka.se/index.cfm?c=94496

Fiskat

Ikväll har Christian fiskat, eller metat bättre sagt. Han fick några fiskar. Själv så satt jag utmed på bryggan och målade mina naglar. ;) Jag är det bästa fiskar sälskapet som man kan hitta. Eller så inte.

Nu är det bara någon dag kvar till stockholm resan, jag längtar! Jag vill bort från tråkiga arvidsjaur ett tag. Dock så väntar en dags bilresa innan vi når stockholm, men det är det värt. :)




TV-spel

Medans min lillebror Dennis och min Pojkvän Chhristian spelar TV-spel (NHL) så springer jag runt och städar och fixar i lägenheten. :P  Men strax så ska jag hoppa in i duschen, har ju varit duktig idag och varit ute och gått, har även åkt rullskridskor medans Christian cyklade utmed. Haha.. Han trodde det skulle vara lätt att cykla utmed mig, men han fick kämpa.

Och som pricken över i-et så har jag solat solarium 20 minuter idag. :)

Ikväll träffade jag även Christians morbror Johan och hans familj. Vi fikade och pratade lite på Christians mammas jobb, dom kan vara riktigt roliga ibland. :)

Men nu ska jag suta skriva massa strunt och hoppa i dushen.  


Söndag

Sista dagen på denna vecka. ;) Och nu är det bara sex dagar kvar tills vi beger oss mot Stockolm, vi far tidigt på lördamorgon. I stockholm ska vi vara i ungefär en vecka och vi ska hinna med massa roligt. Vi ska till min morfar, morbror, moster och alla små kusiner. Ska bli roligt att träffa dem, var ett tag sen och vissa av dom har jag ju aldrig träffat. :) 

Vi ska även på skansen, gröna lund, tekniska museumet och se 4D bio bland annat, kaknestornet och shoppa på nacka forum, Christian kommer att bli galen bland alla 150 butiker. ;)



Fredag

Godmorgon! Idag skiner solen men dock så är det inte så varmt, hoppas det blir lite varmare mer mitt på dagen. :)

Nu ska jag ta en morgonpromenad. ^^


Torsdag

Idag är det torsdag och jag har inga större planer denna dag. :) Ska bara göra sånna dära tråkiga måste saker som att diska, tvätta och städa. Då jag är klar med det så ska jag powerwalka, träna, sola och ta ett härligt fotbad som aldrig blev av att göra igår. ;)


Onsdag

Ny dag med nya möjligheter. :)

Idag har jag inga större planer, ska bara köpa ett nytt barbord och fyra nya stolar. Så imorgon blir det att måla om bordet. Vet dock inte om jag ska göra det svart etter vitt. :)

Men nu ska jag göra mig klar för att fara ut och gå en sväng och sen blir det en god frukost.


This or that

Sushi | Thaimat
Platta skor | Högklackat
Sallad | "Skräpmat"
Blondin | Brunett
Kaffe | Te
Bröst | Rumpa
Färgglatt | Svart
Modemagasin | Modebloggar
Facebook
| Twitter
Gossip Girl | Sex and the city
Atletiska killar | Biffiga killar
Jordgubbar | Hallon
Hemlagat
| Hämtmat
Vin | Cocktail
Elin Kling
| Sofi Fahrman
Haloumiost | Fetaost
Komedi
| Skräck
England | USA

Kom hem för en timma sen. :) Bion var bra, men inte bäst. Tycker att ettan och tvåan är bättre än trean. Det var för lite humor i denna. Men den dög helt klart. :) Är helt förälskad i Bumblebee. <3


Transformer 3 3D

Om ca 45 minuter beger vi oss mot skellefteå för att se bion. :) Vi måste vara där 20:15 för vi har bokat plattser, och bion börjar kl 21. Blir nog att ta en liten promenad innan, aldrig att jag orkar vänta i 45 minuter på filmen. ;) Men nu ska jag göra mig klar för att fara. Vi Ses!


Tips på en lite nyttigare glass

Denna glass passar lika bra som dessert som till frukost!
Och den är jätte enkel att göra. ;)

Hälsoglass
Ingredienser 2 portioner
125g frysta blåbär
1 dl turkisk yoghurt
1.5 msk florsocker
0,5 tsk vaniljsocker, gärna med äkta vanilj

Gör så här: Mixa ihop alla ingredienserna medan bären
fortfarande är frysta. Skeda upp glass och servera.

tisdag

Idag är jag uppe tidigt, vaknade vid klockan sju. :) Dock så vet jag inte varför, har ingen bra anledning till att vara vaken nu. Men nu har jag tillfälle att ta en lång morgonpromenad, och det SKA jag göra strax.

weheartit.com

Dagens planer är att morgon promenera, diska, träna, ta ett fotbad och se på bio med Christian, det blir Transformer 3 3D. :)


Sov gott!

Nu ska jag sova, men först lägger jag in 10 enkla tips till ett finare yttre. ;)

Massera hårbottnen

Ge din kalufs några minuters massage. Avslappning och ökad blodcirkulation i ett.

Grimasera mera
Ansiktsyoga sägs motverka tidigt åldrande. Himla med ögonen, sträcka ut tungan och kasta slängkyssar är några av övningarna.

Sträck på dig
Inget klär en hösäck, därför är hållningen viktig. Du ser snyggare ut och blodcirkulationen cirkulerar bättre.

Morgonpromenad
Bor du hyfsat nära ditt arbete? En 1 timmes morgonpromenad förbättrar inte bara ditt midjemått utan även din prestanda och ditt humör.

Skippa hissen
Få upp flåset i trapporna istället för att stå still i hissen. Fem minuter förbränner cirka 50 kalorier.



Pratkvarn

Gå och prata i telefon, det stimulerar hjärnan och bränner kalorier.

Snygga vader
Spänstövningar är det ultimata sättet att skaffa sig snygga vader snabbt. Ta ifrån tårna och hoppa ner från ett trappsteg eller trottoaren. Regelbundna övningar, 3 dagar i veckan, 4 veckors tid ger synliga resultat.

Rykande te
Grönt te är gott och den varma drycken sätter även igång din matsmältning och ökar din uthållighet under dagen.

Spraya liv i huden

Vistas du mycket framför databurken är en bra ansiktsspray att rekommendera. Den fräschar upp samtidigt som den hjälper huden att behålla fukt.

Måndag

Ny vecka med nya äventyr. ;) Dock så är det enda planerade att fara och se 3D bio i skellefteå, det blir nog mest troligt transformers 3. :) Jag älskar dom filmerna, och det ska bli häftigt att se den i 3D.  
Sen så blir det kanske  att fara till piteå på lördag, men jag är inte säker än. :P

Men nu ska jag ut och gå en lång promenad. Ska lägga in nå tips sen idag. :)

Nice day

Idag är det riktigt varmt och skönt. Solen tittar fram nästan hela tiden. :) Men nu ska jag ut och sola igen innan jag måste iväg och göra några saker.


Godmorgon alla solstrålar!


Är uppe tidigt idag, för en gångs skull. ;) Har nyss skjutsat Christian till kyrkogården och nu ska jag fixa mig lite och sen ska jag ut och gå en morgonpromenad. :) 


Torsdag

Gaah, blir arg på mig själv. Jag är ju värdelös på att uppdatera och ladda upp bilder som jag lovat tusen gånger nu. ;) HaHa.. Jag uppdaterar ju MAX en gång per dag.

Idag har jag varit ute och gått en lång promenad, kikat i affärer men inte köppt någonting sparar till ett annat roligare tillfälle och jag har även förberett lite för imorgon. För imorgon är det ju så kallade A-smällen i arvidsjaur, och då ska jag "jobba" lite på dagen. :) Hoppas bara det är bra väder!


 

Onsdag


Idag har det varit varmt och soligt fram till typ nu. Nu har det kommit in massor med moln, men det är i alla fall varmt än. :)


NattiNatti

Nu är klockan ungefär tjugo i ett på natten. Jag har nyss ätit en macka med keso, första gången någonsin som jag smakar keso, och det var faktist ganska gott. Det var inte sista gången jag åt det. Men strax så ska jag krypa ner i sängen utmed Christian och sova. Christian har redan somnat men jag kan förstå honom.
 
NattiNatti! ^^


Tisdag

Idag vaknade jag ungefär klockan tio av att Christian ville att jag skulle komma förbi på kyrkogården och vara lite social. Så jag gjorde mig snabbt i ordning och gick dit. Där var jag snäll och hjälpte honom lite med hanns skit jobb ända till hans lunch.;) Jag tycker fakist lite synd om honom.. Så jag var nyss dit med en god chokladmuffin. Visst är jag snäll! ^^ Hihi..

Men nu ska jag ut igen. :)


Godmorgon

Vaknade tidigt idag, jag vaknade vid klockan 6. Men nu ska jag ut och gå en liten sväng och sen ska jag äta en stor och god frukost. :) 

Tips på några bra och enkla frukostar!

Frukost 1:
1 ägg - mycket protein
1 glas mjölk - bra med b-vitamin (viktigt för hår/naglar/hud)
2 grova mackor med keso & skinka - välj det mörkare brödet framför det ljusa, det mättar bättre och är mycket nyttigare.
1 glas vatten - man skall egentligen dricka 2 liter vatten per dag

Frukost 2:
1 port havregrynsgröt med bär & mjölk - innehåller fibrer och antioxidanter, mättar länge! Grynen är också jätte bra för huden och sägs motverka cancer.
1 glas mjölk - bra med b-vitamin (viktigt för hår/naglar/hud)
1 glas vatten
Lägg gärna till en eller två fullkornsknäckemackor om du väljer att äta gröt till frukost, 1 port gröt innehåller alldeles för lite energi (kalorier) för att stå sig på fram till lunch

Frukost 3:
1 tallrik yogurt med musli - yogurt är jätte bra för ämnesomsättningen som får din mage att arbeta
1 glas apelsinjuice - innehåller c-vitaminer som får dig att piggna till och motverkar förkylningar.
1 knäckemacka med keso & gurka
1 glas vatten

+ Ta gärna en frukt till frukosten också, det höjer sockernivån i kroppen och hjälper till att motverka sockersuget fram på dagen.


Tack och godnatt :)

Nu ska jag lägga mig och sova. Godnatt! :)


2011-07-02



Har inga speciella planer idag. ;) Det blir att ta dagen som den kommer. Nu ska jag väcka Christian igen, han lyckades somna om..

Korsringen är en av ringarna jag skulle visa. ;)


Blir Galen..

Har problem med datorn hemma, den laggar HELA tiden. Det är nog inte meningen att jag ska blogga..

I går blev det några timmar på våran flotte. Jag låg bara på stranden och stekte i solen. Skönt var det. Senare på dagen tog jag en långpromenad och sen på kvällen degade jag bara framför TV:n.

Idag är det lite svalare och mindre sol, men det är ändå härligt väder. Skönt med lite svalare väder efter några dagar med stekande hetta. Idag har jag inte gjort så mycket, jag har bara tagit en låååång promenad. Efter middagen blir att fara till lägenheten och fixa i den lite, för inatt kommer Christian hem. :)

RSS 2.0